woensdag 23 mei 2007

Nederlands bedrijf met nieuwe video-advertenties


Emerce meldt vandaag dat niet alleen Amerikaanse partijen bezig zijn met vernieuwende vormen van online video-adverteren. Deze week lanceert ook een Nederlandse partij nieuwe technologie voor video adverteren. Het bedrijf Adjustables zegt dat de tijd van de 'pre-roll', een korte commercial aan het begin van een online video, voorbij is.

Met deze technologie is het mogelijk om in online video's advertentie-uitingen te plaatsen ‘over een video heen'. De uitingen verschijnen in veel gevallen als een tekst-advertentie onder in een video. De kijker wordt niet geconfonteerd met een alles dominerende commercial, maar ziet een kleine advertentie-uiting in beeld. Wie meer wil zien over de adverteerder, kan hier klikken.

Als een kijker op een advertentie klikt, opent een commercial of een website. Deze in-video advertenties kunnen aansluiten bij de inhoud van een video. Videosites YouTube en MetaCafé experimenteren met deze vorm van adverteren. En ook op internet-tv platform Joost is deze advertentievorm te zien.

"Revolutie"
Adverteerders kunnen bij Adjustables Adjustables kiezen voor verschillende online videoadvertentie-uitingen: logo, banner, picture-in-picture of tekst. "Het is mogelijk om een logo van een automerk in beeld te brengen zodra er daadwerkelijk een auto te zien is in een filmpje," schrijft het bedrijf.

Ook kan worden ingespeeld op de locatie en het gedrag van een kijker. "Kijkers ontvangen alleen op maat gemaakte reclame. Iemand in Seattle die veel naar woonprogramma's kijkt, zal daardoor andere reclame-uitingen te zien krijgen dan iemand uit Amsterdam met een passie voor auto's."

Geen opmerkingen: