maandag 16 februari 2009

Meer info op je telefoon d.m.v. scannen code


Het Utrechtse communicatiebureau One Shoe heeft het nieuwe, monumentale pand van het Utrechts Monumenten Fonds (UMF) voorzien van een zogenoemde quick response-code.
Dat is een tweedimensionale streepjescode die door de camera van een mobiele telefoon met een mobiele internetverbinding gescand kan worden. Na het scannen kan op een mobiele website alle historische informatie over het pand worden ingezien.

Volgens Michel van Velde van One Shoe is het pand van UMF het eerste monument ter wereld dat van een dergelijke code is voorzien. UMF heeft aangegeven dat het al haar panden in de Utrechtse binnenstad van een qr-code gaat voorzien.

One Shoe introduceerde eerder qr-codes in de supermarkt voor levensmiddelen leverancier Go-Tan. Go-Tan heeft de flesjes Wok Essentials in de supermarkt voorzien van een nekhanger met een QR code (Quick Response code). Met een mobiele telefoon kan de QR code (tweedimensionale barcode) worden gescand. Deze code verwijst naar een mobiele webpagina met een recept en het bijbehorende boodschappenlijstje. Go-Tan is de eerste die QR codes op deze wijze inzet in de Nederlandse supermarkt. “Qr-codes zijn het medium van de toekomst. Ik verwacht dat ze heel groot gaan worden in Nederland en daarbuiten." zegt Van Velde.

One Shoe hwwft daarom speciaal voor QR codes de website QRcode.nu ontwikkeld.

Geen opmerkingen: