dinsdag 14 augustus 2007

Wie zit er achter Ego Leonard?

Het begon vorige week dinsdagochtend (7 augustus) als een groot mysterie zo las ik op Brandactivation. Een enorme legopop van 2,5 meter hoog lag op het strand van Zandvoort en niemand wist waar het vandaan kwam. Diverse kranten en weblogs schreven erover en het mysterie is inmiddels ontrafeld.

De levensgrote legopop is Ego Leonard. Ego is een tegenreactie vanuit de virtuele wereld waarin veel mensen hun vlucht vinden, zich een virtuele identiteit aanmeten en zo hun echte identiteit en wereld uit het oog verliezen. Doel van Ego Leonard is dan ook om mensen met een nieuwe blik naar hun eigen wereld te laten kijken. En dat lijkt redelijk te lukken want hij heeft al aantal vrienden op zijn eigen platform en op Hyves. Ik heb alleen het idee dat dit niet echt meer geactiveerd wordt.
Mooie actie dus met de nodige buzz en ’activation’ maar heb het idee dat men (te) snel gestopt is met het verder activeren en dat is heel jammer. Ben benieuwd wie hier achter zitten

2 opmerkingen:

Hans, Utrecht zei

dag Olchert,

vandaag, donderdag 20 september is Ego Leonard volgens eigen zeggen de derde burgemeesterskandidaat geworden voor het utrechtse burgemeestersreferendum op 10 oktober.

Olchert Vels zei

Hoi Hans, dank voor je tip. Heb er direct een posting aan gewijd. Groet, Olchert