maandag 17 september 2007

Video-ads op Fabchannel lopen nog niet

In april startte Fabchannel met korte commercials op haar site. Heineken was de eerste adverteerder. Bezoekers die op de site een concert bekijken, zien voordat het daadwerkelijke optreden start een 10-seconden durende videoadvertentie.

Fabchannel, dat beelden van zo'n 800 Paradiso- en Melkwegconcerten toont, heeft gekozen voor korte commercials om haar gebruikers zo min mogelijk ‘overlast te bezorgen', zegt woordvoerder Joost de Wit van Fabchannel. "De gebruikelijke lengte van 20 of 30 seconden vinden wij te lang."

De gebruikers hebben nog vrijwel niet geklaagd over de advertenties van bedrijven, zegt De Wit. Naast Heineken, hebben ook AOL en Vodafone met korte videoadvertenties geadverteerd. De Wit geeft toe dat de belangstelling van adverteerders niet erg groot is. "Probleem is dat adverteerders, of de partijen die voor hen werken, speciaal voor ons een ander formaat commercial moeten maken. Zij kunnen niet zomaar hun standaardcommercials doorplaatsen." Het pas onlangs in Nederland gestartte Mediasquares doet de advertentieverkoop voor Fabchannel. Fabchannel trekt zo'n 10.000 unieke bezoekers per dag. In de zomer lag dat aantal iets lager: rond de 7000 per dag (via Emerce).

Ik geloof sterk in de kracht van video-ads en Fabchannel lijkt me een prachtig umfeld voor vele adverteerders. Nadeel is dat veel video-ads op 15" worden gemaakt (=maximale lengte voor o.a. Uitzendinggemist). Wellicht dat het helpt als Fabchannel de video-ads oprekt naar 15".

Geen opmerkingen: