maandag 2 juli 2007

Rabo begrijpt het en experimenteert!


De Rabobank ontpopt zich steeds meer als een adverteerder die begrijpt welke mogelijkheden web 2.0 biedt: (onderscheidende) content aanbieden waar de consument behoefte aan heeft en dus naar op zoek gaat of zich op aboneert om zo haar producten te ondersteunen. De Rabobank gaat tijdens de Tour de France met een eigen team online videoreportages maken. Ook komt de bank met een serie widgets voor de browser. De widgets tonen tournieuws, foto's, tourflitsen en het etappe- en koersverloop.

De video's die een door de bank ingehuurd TV-team gaan maken, zijn te zien op het begin dit jaar gelanceerde online tv-kanaal Rabo Sport.tv. Vorig jaar experimenteerde de bank al met video tijdens de tour. Toen werden de aangeboden video's in totaal 350.000 keer bekeken. "Het TV-kanaal krijgt nu een vaste plek," zegt woordvoerder Jan-Willem ter Avest van de bank. "Vorig jaar was het een kanaal dat alleen tijdens de tour online was, nu is het een permanent online sportkanaal, dat ook beelden van hockey en paardensport gaat tonen."

Op de site zijn geen live-beelden te zijn van etappes. Wel samenvattingen van de ritten, interviews en achtergrondreportages. Alle video's zijn gratis, en worden ook via Zoom.in gedistribueerd over ruim 80 sites, waaronder Telegraaf.nl, AD.nl en NU.nl. De video's worden niet op YouTube gezet, zegt Ter Avest. Een eigen online tv-kanaal is een goede aanvulling op de sponsoractiviteiten, meent Ter Avest. "We zien dat als we bepaalde producten promoten tijdens de tour, de verkoop daarvan direct stijgt. Als we video's laten zien in onze eigen Rabo-omgeving, kun je mensen direct naar je producten leiden." Dit jaar gaat de bank Rabo Mobiel en Robeco extra promoten tijdens de tour. Dat is overigens niet de enige reden om een tv-kanaal te starten. Het kanaal wordt ook ingezet voor het vergroten van naamsbekendheid en het neerzetten van de bank als innovatief bedrijf.

Flink los met widgets
De Rabobank lanceerde begin dit jaar een desktop widget (investeerders TV) voor Windows Vista. Met de tour gaat de bank voor het eerst echt ‘flink los met widgets'. De bank gaat vanaf 5 juli een serie widgets aanbieden. Dit zijn webwidgets, die op pagina's als iGoogle, Netvibes en Windows Live kunnen worden geplaatst.
De bank biedt meerdere widgets aan. Met onder meer dagelijks Tournieuws, het etappe- en koersverloop, foto's, tourflitsen en de populairste renners in het Rabo AD Rondemaster Tourspel (via Emerce).

Geen opmerkingen: