dinsdag 17 juli 2007

De Z@pp mixer: My first TV-station

Het NRC schrijft vandaag dat iedereen tegenwoordig televisie kan maken, ook schoolkinderen. Maar waar de filmpjes van videosite YouTube over het algemeen beperkt blijven tot het internet, zet de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een stap verder, naar televisie.

Z@pp brengt deze week de Z@pp Mixer uit, een alles-in-één-mediaprogramma in Flash, gebouwd door internetbureau Driebit. Hiermee kunnen kinderen een tv-programma samenstellen met eigen stemmen, muziek, foto’s, filmpjes én elementen van de Z@pp-redactie. Via de site sturen ze hun 'reportages' naar Z@pp. Z@pp zendt vervolgens deze user, of beter children generated content uit tussen de reguliere programma’s. De rechten blijven bij de makers.

„Doe-het-zelf-media voor kinderen tussen zes en twaalf jaar”, vergelijkt een trotse William Valkenburg, directeur internetcoördinatie van de NPO. De NPO begint met een mixer voor kinderen, maar Valkenburg ziet ook serieuzer toepassingen. „Het is een mooie manier om kijkers of luisteraars bij onze uitzendingen te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een radioprogramma als Stand.nl. Je kunt een dergelijke formule straks ook op tv doen, waarbij mensen inbellen via webcams.”

Leuk en innovatief platvorm en ben benieuwd welke andere initiatieven hieruit voort zullen vloeien!

1 opmerking:

birdman zei

Speel eens met Operator11. Erg populair onder Twitterend Nederland (TN) is Zomaargasten.nl