dinsdag 16 juni 2009

Augmented reality: live op je telefoon te beleven!

Vanmorgen presenteerde SPRX Mobile haar nieuwe mobiele applicatie, Layar.

Een applicatie die alles kan vinden met behulp van een mobiele telefoon voorzien van kompas (dit zijn tot nu toe alleen de Android telefoons en binnenkort de iPhone 3G S). Hiermee kunnen ze de werkelijkheid digitaal verrijken door middel van augmented reality.
Layar, zoals de naam al naar hint, geeft extra 'lagen' aan de werkelijkheid. 'Je browst niet meer door het internet maar door je omgeving met Layar', aldus Raimo van der Klein. De partners die meedoen aan de lancering van Layar zijn tot nu toe Hyves, ING, TempoTeam, Zekur.nl (Unive) en Funda.

Het is volgens Raimo de eerste applicatie ter wereld die dit kan. Wat kan? Bijvoorbeeld zoeken waar de dichtstbijzijnde banen zijn, of geldautomaat, zorgverleners, huizen te koop of points of interests via Hyves. Diederik van Thiel van ING verteld dat voor ING Internet en mobiel tot speerpunt va hun strategie is verklaard. Daarom ook hebben ze al ING wegwijzer gelanceerd begin van dit jaar en doen ze nu ook mee met dit Layar initiatief.

Layar is vanaf morgen te gebruiken, dan zit Layar voor ING, Tempo team en Hyves in de Android market. Zekur.nl komt een week later en Funda is begin juli te verwachten. Een mooie vernieuwende toepassing die perfect gebruik maakt van GPS en kompas. Heb je een Android telefoon en wil je het zelf nu alvast proberen, sms dan "sprxlayar" naar 2002. (Via Mobilecowboys)

Check de video en beleef wat de toekomst ons gaat brengen!

Geen opmerkingen: