zondag 21 december 2008

Uitzending Gemist op je mobiel

Vanaf begin volgend jaar is het mogelijk om de laatste aflevering van De Wereld Draait Door te kijken terwijl je op de bus wacht. Ook de gebeurtenissen in het Glazen Huis kun je al “Live” volgen en dat allemaal op je mobiel.
IPhone bezitters moeten nog even geduld hebben, maar de mobiele versie van Uitzending Gemist werkt op meer dan 200 verschillende toestellen. De applicatie is te krijgen door GEMIST te sms’en naar 9090 of ga op je telefoon naar m.omroep.nl/gemist. Er is ook een mobiele webversie van Uitzending Gemist op m.uitzendinggemist.nl voor toestellen die de applicatie niet ondersteunen.

Vanaf 1 januari wordt er naar gestreef om dagelijks 20 tot 30 uur aan programma’s van Nederland 1, 2 en 3 na maximaal 30 minuten op Uitzendinggemist.nl geĆ¼pload te krijgen voor op de mobiel. Het gaat om een selectie van de programma’s; op het gewone Uitzendinggemist zijn er meer beschikbaar. Alleen de uitzendingen van gisteren en vandaag zijn mobiel te bekijken.

Tot slot nog een waarschuwing van Roeland Stekelenburg (NOS): gebruik Uitzending Gemist op je mobiel niet in het buitenland. ‘Een NOS Journaal kijken kost je dan 65 euro per keer’ (via Marketingfacts)

Geen opmerkingen: