donderdag 6 maart 2008

10 tips voor Mobiele internetmarketing

Hoewel het volume van mobiel internet nog zeer beperkt is, is er een duidelijke groei te zien. Op dit moment wordt mobiel internet met name gebruikt voor mailverkeer en om relevante content te bekijken, zoals weer- en verkeersinformatie, nieuws en sportuitslagen. Er zijn daarnaast nieuwe advertentie- en verdienmodellen in opkomst, die de groei van mobiel internet stimuleren. Dit is dus een interessante periode te testen, te experimenteren en vooral te leren.

Voor lokale zoekmarketing biedt mobiel internet zeer interessante mogelijkheden: het mobiele apparaat is altijd binnen handbereik en de eigenaar/gebruiker wil meestal informatie over de plek waar hij zich bevindt. Het onderzoeksrapport Mobiele Internet Marketing; Volwassen technologie in kinderschoenen’ in opdracht van Tribal Internet Marketing een top worden 10 van aandachtspunten genoemd:

1. Experimenteer en test; nu de markt nog niet zo groot is, is er nog tijd voor.
2. Plaats telefoonnummers voor direct bellen via de pagina (mobiele telefoon is al in de hand!).
3. Gebruik location targeting, aangezien veel zoekopdrachten gericht zijn op de directe omgeving waar de gebruiker zich bevindt.
4. Maak alleen gebruik van XHTML voor optimale indexering door zoekmachines.
5. Momenteel is Google de meest gebruikte zoekmachine voor mobiel internet, dus houd rekening met de regels die opgesteld worden door Google.
6. Zie mobiel internet als een compleet nieuw web, niet als een aanvulling op het bestaande web. 7. Plaats geen onnodige of zware content op de website voor mobiele apparaten.
8. Verwacht geen direct resultaat; het medium staat nog in de kinderschoenen.
9. Kijk naar de wensen van de consument en niet naar jouw wensen als adverteerder.
10. Plaats zo min mogelijk betaalde content; gebruikers zijn gewend om gratis content te verkrijgen via het traditionele internet.

Doe er je voordeel mee!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

See Here or Here

Anoniem zei

See Here

Anoniem zei

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

MP3 e MP4 zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

Anoniem zei

See here or here