zondag 24 augustus 2008

Bijna helft Search marketeers houdt geen rekening met offline kanalen


Search Engine Marketing bureau iProspect heeft afgelopen week haar meest recente studie gepresenteerd uitgevoerd door Jupiter Research. Dit keer is de integratie van online met offline marketing activiteiten door Search marketeers onder de loep genomen. Implicaties uit andere iProspect onderzoeken worden hierdoor kracht bij gezet.
Hoewel het integreren van Search met offline kanalen alles behalve nieuw is, bewijst deze studie het tegendeel. Slechts 55% van de marketeers combineert haar online activiteiten met minimaal één offline kanaal. Het meest gebruikte offline marketinginstrument daarbij is direct mail. Deze resultaten zetten een ander iProspect onderzoek: 'de invloed van offline communicatie op het online zoekgedrag' ook hier beschreven in augustus 2007 in een ander daglicht. Hier werd nog geconcludeerd dat 67% van de zoekopdrachten een direct resultaat zijn van offline kanalen. Hierbij is het adverteren via de televisie het meest invloedrijke offline kanaal wat aanzet tot zoekopdrachten (37%).

Robert Murray, President van iProspect over de resultaten: "Ondanks de duidelijke resultaten over de kracht van het integreren van Search met offline kanalen, is dat nog niet doorgedrongen tot de hedendaagse marketing strategieën. Door deze integratie niet te onderkennen, negeren Search marketeers de essentiële kanalen die voor zoekopdrachten in de zoekmachines zorgen. Er is dus een duidelijk gat tussen de Search marketing strategie en het gedrag van zoekmachinegebruikers."
Deze studie laat ook zien dat wanneer Search marketeers digitale middelen (online persberichten, afbeeldingen, video’s etc.) inzetten, zij de voorkeur geven aan afbeeldingen (58%) boven online persberichten (32%) of video’s (20%). Dit terwijl uit eerder iProspect onderzoek blijkt dat zoekmachinegebruikers eerder op nieuwsberichten (36%) klikken, dan op afbeeldingen (31%) of video’s (17%) wanneer deze allen worden getoond in de zoekmachine resultaten.
"Terwijl Search marketeers hun digitale content willen verbreden met video’s, persberichten en afbeeldingen om de concurrentie voor te blijven slagen ze er niet in om daadwerkelijk de link te leggen met de zoekmachinegebruiker” aldus Murray. “Nogmaals, er is een duidelijk gat tussen de Search marketing strategie en het gedrag van zoekmachinegebruikers. Om een maximaal resultaat te behalen zullen Search marketeers sterk rekening moeten gaan houden met het zoekmachinegedrag van haar gebruikers."
Bron Checkit nieuwsbrief

1 opmerking:

lottery draw zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.