vrijdag 23 maart 2012

April wordt Appril in Amsterdam


Op het ogenblik ben ik druk met het mede organiseren van Appril - A Festival All About Apps. Ik houd me daar vooral bezig met sponsoring, PR en een beetje programmering.

Amsterdam staat in de maand april voor het eerst in het teken van apps. 
Met Appril organiseren we die maand door de hele stad workshops, lezingen en bijeenkomsten over apps in relatie tot creatie, educatie, ondernemerschap en techniek.
Appril wil de wereld van apps inzichtelijker maken en wil de verschillende partijen die betrokken zijn bij deze groeiende markt met elkaar in contact brengen. 

Creatieve hub
Amsterdam is de digitale creatieve hub van Europa en Appril zet deze stad nog wat steviger op de kaart in deze hoedanigheid. Wie maken apps? Wat maakt ze succesvol? Welke platforms hebben de toekomst? Waar zitten de kansen voor ondernemers? Hoe zit het met financiering en verdienmodellen? Wat is er al beschikbaar? Wat is er nog meer nodig? Hoe veranderen apps onze wereld? 

Wij zij er van overtuigd dat ontwikkelaars, ontwerpers, ondernemers en gebruikers van april een prachtig Appril gaan maken. Zo zijn er onder ander guru-sessies, een cursus digitaal publiceren, masterclasses, ondernemers bijeenkomsten, netwerkborrels, strategie sessies en developers borrels. Het programma vind je hier: Appril.nl
Moet bij gezegd dat er nog elke dag nieuwe sessie bijkomen dus houdt het in de gaten. Je kan ook lid worden van de Appril Meetup en word je automatisch op de hoogte gehouden

Achtergrond
Bedenker en initiatiefnemer Jacqueline de Gruyter: “Ik zocht een datum om de workshop Bouw je eigen app te plannen en april was een geschikte maand qua planning. ‘Bouw je eigen app in april’, zei ik tegen mijzelf en met dit taalgrapje ging het lampje aan in mijn hoofd. Waarom niet een hele maand wijden aan apps? Het is een enorme markt en nog vrij ondoorzichtig. Ik vroeg mensen in mijn netwerk wat zij van het idee vonden en Jeroen Potters van de Freelance Factory legde snel de domeinnaam Appril.nl voor me vast."Vliegende start
De Gruyter: "In januari startten we de organisatie met vijf creatieve breinen met een flink netwerk. Ook Appsterdam.rs hielp met het leggen van contacten. Inmiddels bestaat de organisatie uit twaalf mensen uit verschillende vakgebieden. Iedere dag komen aanvragen binnen voor sprekers en hulp. Van developers die een app willen bouwen voor Appril, tot medisch professionals die willen praten over een betere zorg door apps: de stroom aan ideeën is geweldig. Door de korte voorbereidingstijd hebben we een paar dingen moeten doorschuiven naar 2013, zoals een scholenmarkt om het vak van developer te leren. Als het aan mij ligt, staat Appril vanaf 2012 ieder jaar op de agenda.”

Jacqueline sprak me laatst aan op een sessie van de Social Media Club Amsterdam en ik werd meteen gegrepen door haar enthousiasme en de naam en het concept van Appril. De toezegging dat Social Media Club Amsterdam onderdeel zou zijn van het Appril programma was dan ook makkelijk gemaakt.
We merken nu dat dat enthousiasme breed gedeeld wordt; veel instanties en bedrijven bieden zich aan om sessies te organiseren, de pers pakt het op en de eerste sponsors zijn ook al binnen. En dat allemaal in nog geen paar maanden tijd.
We hebben er zin in, april wordt  Appril, komt allen!

Geen opmerkingen: