dinsdag 16 augustus 2011

Facebook trekt voor het eerst meer bezoekers dan Hyves

Je zou het bijna vergeten met alle Facebook-hype van de laatste maanden, maar volgens de laatste Comscore cijfers is Facebook net groter dan Hyves als het gaat om bezoekers.

Facebook trok vorige maand 7.278.000 unieke bezoekers waar Hyves het met 80.000 bezoekers minder moest doen. Ondanks de vrijwel gelijke bezoekersaantallen heeft Hyves in Nederland nog wel veel meer leden dan Facebook: 9,6 miljoen Nederlandse leden tegenover 4,6 miljoen voor Facebook.

De cijfers zijn voor een deel te verklaren door toeristen die vanuit Nederland Facebook.com bezoeken.

Al een paar maanden is te zien dat Facebook dichterbij Hyves komt. Een jaar geleden lag het aantal bezoekers van Facebook in Nederland nog onder de 4,2 miljoen. Hyves zat daar met 7,6 miljoen bezoekers ver boven.

Tijd op de site

Wat verder opvalt is dat Hyves een veel grotere time on site kent dan Facebook. Waar een Facebook bezoeker gemiddeld 131 minuten per maand op de site doorbrengt, ligt dat bij Hyves op 268 minuten. Met name (vrouwen) tussen de 45 en 54 jaar oud brengen veel tijd door op het Nederlandse sociale netwerk. Vrouwen tussen de 45 en 54 brengen maandelijks ruim 403 minuten op de site door. Een Hyves bezoeker blijft gemiddeld 3,2% langer op de site ten opzichte van vorig jaar.

Twitter is echter nog sterker gegroeid het afgelopen jaar. Het aantal bezoekers aan Twitter nam met 67,7% toe tot 3,7 miljoen.

Dus nogmaals ook voor de adverteerders: Hyves is niet dood en biedt met zijn advertentie- en activatie mogelijkheden m.i. nog steeds veel potentie!


Geen opmerkingen: